Cele 7 cele mai bune motive pentru a Homesteading într-un apartament

O familie fericita

Într-o lume amenințată în permanență, plină de dezastre naturale și de incertitudini economice, homesteading pare a fi o idee foarte bună. Ce înseamnă homesteading? Este vorba de a trăi în condiții dure într-o cabană mică în mijlocul pădurii? Sau poți să te gospodărești într-un apartament?
Indiferent de situația în care trăiești, iată cele mai bune șase motive pentru care ar trebui să iei în considerare homesteading-ul.

Ce este și de ce ar trebui să o luați în considerare

Homesteading este un mod de viață care înseamnă mai mult decât a fi ciudat. Este vorba despre a trăi simplu, cu mai puțini bani și timp cheltuit pe lucrurile de care nu ai nevoie pentru a trăi. Un homesteader este cineva care iubește să trăiască viața liber și autodeterminat
Homesteaders tind să fie oameni autosuficienți, fără o mulțime de datorii sau facturi care să-i împovăreze. Ei se pot bucura de munca lor în loc să lucreze toată ziua pentru a-și plăti facturile, deoarece au puține cheltuieli în afara casei lor – ceea ce înseamnă că pot petrece mai mult timp făcând ceea ce le place în interiorul acesteia! 

Există multe motive pentru care ați putea dori să vă construiți o gospodărie, chiar dacă nu aveți multe terenuri. Poate că locuiți într-un apartament și nu credeți că puteți să vă construiți o gospodărie acolo. Dar nu uitați, homesteading-ul este despre mentalitate, nu neapărat despre locație. Poți face homestead oriunde, atâta timp cât ai atitudinea potrivită! Dacă nu sunteți deja homesteading, există șase motive bune pentru care homesteadingul ar putea fi o alegere excelentă pentru stilul dvs. de viață.

Deci, de ce ar trebui să vă gândiți la asta? Iată care sunt cele mai bune șapte motive:

Nu trebuie să aveți mult spațiu pentru a vă construi o gospodărie.

Poți să faci homestead într-un apartament – mentalitatea ta contează cel mai mult. Oamenii sunt adesea surprinși când află că homesteading-ul se poate face într-un apartament. La urma urmei, homesteading-ul este de obicei asociat cu traiul la țară, pe o bucată de pământ unde îți poți cultiva hrana și îți poți crește propriile animale.

Dar nu ai nevoie de mult spațiu pentru a face homestead, și o poți face chiar și într-un apartament cu un balcon sau o terasă. Poți cultiva legume și ierburi aromatice în ghivece pe balcon sau pe pervazul ferestrei, poți crește găini sau iepuri în cuști mici și îți poți composta resturile alimentare. (Asigurați-vă că aveți permisiunea proprietarului).

Homesteading-ul nu trebuie să fie limitat la cei care au acces la o suprafață de teren.

Este vorba mai mult despre o mentalitate și un mod de viață decât orice altceva. Iar această mentalitate și acest mod de viață pot fi adaptate la orice mediu, inclusiv la un mediu urban sau suburban. Unul dintre cele mai bune lucruri despre gospodărie este că nu necesită mulți bani. O poți face oriunde. Tot ce ai nevoie este mentalitatea de homesteading, care se referă la a fi autosuficient și a trăi cu mai puțin.

Capra la un homestead la apartament

Este o modalitate excelentă de a scăpa și de datorii.

Dacă te lupți cu datoriile, homesteading-ul poate fi o modalitate excelentă de a scăpa de ele. Homesteaders tind să cheltuiască mai puțin decât câștigă, deoarece au mai puține facturi și cheltuieli. Acest lucru înseamnă că, în loc să pună toți banii pe facturi, ei pot începe să investească în ei înșiși reparând lucruri prin casă sau cultivându-și hrana! Uneori, aproape din întâmplare, descoperi o nouă activitate secundară.

Homesteading este un mod de viață, nu doar un hobby

Este nevoie doar de puțină creativitate și de un angajament față de principiile homesteading-ului. Dacă homesteading-ul este un mod de viață, nu doar un hobby, atunci homesteaders pot fi găsiți în toate categoriile sociale.

Homesteaders pot locui în suburbii sau în zonele rurale de la țară; pot trăi împreună cu soțul/soția și copiii lor într-o mică fermă sau pot lucra pentru a se îngriji singuri ca părinți singuri. Homesteading nu este vorba despre cât de mult teren ai, ci despre cum alegi să-l folosești! Pentru cei care doresc să facă homestead la un apartament – sau chiar la oraș -, este posibil cu creativitate și angajament.

Unii oameni cumpără proprietăți special pentru a le găzdui, în timp ce alții transformă grădinile în solarii de legume, instalează sisteme hidroponice în pervazuri și balcoane.

Este o modalitate excelentă de a vă conecta cu mâncarea și cu pământul

Nu este niciun secret că modul în care trăim astăzi este foarte diferit de modul în care oamenii au trăit timp de mii de ani înainte de revoluția industrială. Și, în timp ce unii ar putea spune că acest nou mod de viață industrializat este mai bun, alții ar susține că a avut un cost uriaș – și anume, sănătatea noastră și legătura cu pământul.
O modalitate de a ne reconecta cu planeta noastră și de a ne îmbunătăți sănătatea este de a locui într-un apartament. Cultivându-ne hrana și fiind mai autosuficienți, putem prelua controlul asupra vieții noastre și putem reduce dependența noastră de corporații și de guvern.
Nu numai atât, dar cultivarea gospodăriei este o modalitate excelentă de a face exerciții fizice, de a lua aer curat și de a avea soare! Așadar, dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă îmbunătăți sănătatea și de a vă reconecta cu natura, gospodărirea într-un apartament este o opțiune excelentă!

Este o modalitate excelentă de a economisi bani și de a trăi mai durabil

Oamenii au fost autosuficienți de mii de ani! Există un motiv pentru care strămoșii noștri au reușit să supraviețuiască atât de mult timp fără ajutorul tehnologiei moderne – erau experți în a trăi în mod durabil!
Iar gospodărirea este una dintre cele mai bune modalități de a trăi mai sustenabil. Cultivându-vă hrana, puteți reduce dependența de magazinele alimentare și de deșeurile produse. De asemenea, veți economisi bani la cumpărături, deoarece veți putea să vă cultivați mâncarea aproape gratuit!

Una dintre cele mai bune modalități de a construi o gospodărie într-un apartament cu un buget este să faci și să respecți un buget. Atunci când aveți o sumă de bani stabilită pe care aveți voie să o cheltuiți în fiecare lună, este mai ușor să vă respectați obiectivele de homesteading! Iată cele mai bune aplicații de buget disponibile:
https://www.nerdwallet.com/article/finance/best-budget-apps

Există multe moduri diferite de a face un buget, așa că găsiți unul care funcționează cel mai bine pentru dvs. și începeți să trăiți mai durabil de astăzi!
În ciuda a ceea ce ar putea crede unii oameni, homesteading-ul într-un apartament este de fapt destul de ușor! Tot ce ai nevoie este un spațiu pentru plante, semințe și pământ și ești gata de plecare!

Homesteading este distractiv și plină de satisfacții

Mai ales dacă aveți copii, experiența arată că viața de homesteading într-un apartament poate fi o experiență distractivă și plină de satisfacții pentru întreaga familie. Ajungi să ai propria ta mică grădină, știi de unde provine mâncarea ta și îți poți învăța copiii despre autosuficiență.
Dar nu este vorba doar de a avea copii. Chiar dacă sunteți singur sau nu aveți copii, există o mulțime de motive pentru a vă gospodări într-un apartament. Poate că doriți să vă reduceți amprenta de carbon, să trăiți mai simplu sau să învățați cum să deveniți autosuficienți. Oricare ar fi motivul tău, homesteading este o modalitate excelentă de a realiza toate aceste lucruri – și nu numai!

Să vă învățați copiii despre compostare și cutiile de viermi este o modalitate excelentă de a le arăta cum să își reducă deșeurile și să recicleze materialele. Acest lucru nu numai că îi ajută să devină mai autosuficienți, dar îi învață și despre responsabilitatea față de mediu. Puteți să vă cultivați mâncarea împreună cu ei pentru a vă ajuta. Un alt lucru grozav este faptul că este o modalitate excelentă de a economisi bani la alimente și, de asemenea, este foarte distractiv să vă vedeți plantele și culturile crescând.
Trebuie doar să fii creativ și să folosești resursele pe care le ai. Așadar, dacă ești interesat de homesteading, dar crezi că nu poți pentru că locuiești într-un apartament, mai gândește-te o dată! Există o mulțime de motive pentru a face acest lucru și este mai ușor decât ați putea crede.

La urma urmei - este modul în care suntem meniți să trăim

Într-o epocă în care oamenii sunt din ce în ce mai dependenți de tehnologie, din ce în ce mai mulți oameni se uită la homesteading ca la o modalitate de a se întoarce la elementele de bază.
Oamenii au fost autosuficienți de mii de ani! Nu a existat nicio alternativă înainte de revoluția industrială. Oamenii cultivau ceea ce aveau nevoie în curțile lor, vânau vânat sălbatic și făceau schimb cu vecinii lor pentru lucruri pe care nu le puteau produce. Oamenii trebuie să fie complet necunoscători cu corpul nostru – dacă am evoluat pentru a lucra cu mâinile noastre, cultivând lucruri, hrănind lucruri, fiind în aer liber – acum ne petrecem cea mai mare parte a timpului în interior stând la un cubiclu.

Homesteading dezvoltă încrederea în sine și ingeniozitatea

Una dintre cele mai importante abilități pe care le poate avea cineva este capacitatea de a avea grijă de sine. Homesteading te învață cum să faci exact acest lucru. De la cultivarea propriilor alimente la reciclarea și refolosirea a ceea ce altfel ar fi gunoi, homesteading-ul te ajută să devii mai atent și mai autosuficient.

Dacă doriți să învățați mai multe despre acest stil de viață, luați în considerare un sejur la SanaTerraFarm. Suntem nerăbdători să vă oferim înțelepciune în profunzime despre o viziune liberă, înrădăcinată în natură și holistică a gospodăriei și a creșterii animalelor. Aici veți găsi mai multe despre noi:
https://alt.sanaterrafarm.ro/about-us/

Get your free copy of "10 Stunning Reasons to conquer Transylvania" and start planning your journey!Learn more